Start/REstart

2017 őszén elindult a Start/Restart címmel egy csoportos coaching program, amely Budapesten és Nagykovácsiban több csoportban is lezajlott.

Szakmailag és emberileg egyaránt komoly sikernek látom ezt a programot, ízelítőül egy-két visszajelzés:

"Az volt benne a legjobb, hogy elfogadó volt a légkör, hogy kimondhattam mindent, amit gondoltam, anélkül, hogy negatív következménye lett volna. Tudatosította bennem a saját fontossági sorrendemet (magam is meglepődtem ezeken) és egy gyenge pontoamt, amin azóta dolgozhatok is. Azoknak ajánlom főleg, akik fontos döntés előtt állnak, de valójában mindenkinek, mert az ember élete végéig tud tanulni valamit magáról (is)."

"Amit nem kaptam: nem voltak önmagammal kapcsolatos nagy megvilágosodásaim, a problémáimat egyelőre nem sikerült megoldanom. De én nem is vártam csodamódszereket, azt meg végképp nem, hogy valaki helyettem kitalálja, megoldja az életemet.

Kaptam viszont befogadó, megértő közeget, ahol jól éreztem magamat. Ez sokat csillapította legkínzóbb fájdalmamat, hogy légüres térbe kerültem, amely lehúz és egyre jobban magamra maradok. Ennek vannak magánéleti okai is: család és barátok elvesztése, s a munkahelyemen lezajlott változások is.

A csoporttól sok érzelmi megerősítést kaptam, átélhettem, hogy hatékony vagyok, talán én is tudtam olykor másoknak értelmeset, segítőt mondani, adni. Egyszerűbben fogalmazva: azt kaptam, amire a legnagyobb szükségem van: megtartó közösséget."

"Mintha valami varázslat történt volna, azóta úgy mennek a dolgaim, mint a karikacsapás. Jót tett nekem nagyon ez a program, köszönet érte!"

Persze több esetben olyat is megéltünk, amikor valaki igazi felismerésekkel gazdagodott saját magát, személyiségét illetően és komoly elhatározások születtek, több konkrét terv megvalósítása indult el a folyamatnak köszönhetően.

2018 januárban ezekkel a tervekkel indul a program:

Változtatnál? Újrakezdenél? Elindulnál végre? Nehéz meghozni az első döntést? Bizonytalan vagy még dolgokban?

Ilyenkor jó segítség lehet, ha van valaki, akivel tudunk beszélgetni, akiről nem tudjuk előre, hogy mit fog mondani, aki jó kérdéseket tesz fel, akivel megoszthatjuk félelmeinket, kétségeinket. Jó, ha valaki felvet olyan szempontokat is, amelyekre magunktól nem gondolnánk, ha netán segít megtenni az első lépéseket.

Nekem – coachként, szervezetfejlesztő szakemberként - egyik kedvenc eszközöm a csoportos coaching munka, ahol egymást támogatva, egymás energiáit, ötleteit, személyiségét is segítségül kaphatjuk. 

Izgalmas, élményszerű gyakorlatok, beszélgetések formájában dolgozunk azon, hogy megtaláljuk rejtett tartalékainkat, értékeinket, közelebb jussunk a döntéshez, el merjünk indulni, elkezdjük megvalósítani az álmainkat. 

De az is lehet (nem is baj), ha közben rájövünk, más az utunk, és nem véletlen, hogy eddig egy helyben topogtunk…

Az pedig, hogy kinek milyen eredeti céljai vannak, néha nem is számít. Sokszor menet közben alakulnak át a dolgok. Közgazdászként egyik kedvenc témám a vállalkozások tervezése, megmentése, átalakítása. Ugyanakkor sokszor megélem - hogy mivel minden vállalkozást emberek visznek -, amíg az ’ember’ nincs rendben, addig hiába dolgozunk a vállalkozásán.

Ahhoz, hogy a karrierünk/vállalkozásunk/életünk… sikeres legyen, alapvető feltétel, hogy tisztában legyünk saját magunkkal, reálisan lássuk magunkat.

A csoportos munkákban az a legizgalmasabb, ha az egyéni célok eltérőek, illetve ha a résztvevőket különböző szituációk, élethelyzetek, célkitűzések jellemzik. Minél heterogénebb a csoport, annál hatékonyabb, annál élvezetesebb a közös munka.

Budapesten és Nagykovácsiban már több csoport megtapasztalta mindezt 2017 során, remélem, a következő csoportokkal is megéljük majd együtt a nagy felismeréseket, az együttlét, a team coaching élményét!

Budapesten elsősorban azokat várjuk dr. Tábor István kollégámmal (www.treevision.org), akik a szakmai pályafutásukat, vállalkozásukat, saját karrierjüket szeretnék beindítani, vagy komoly kérdések foglalkoztatják őket életük munkához kapcsolódó területén.

A négyalkalmas program, amely kb. 6-8 hétre van elosztava, egy intenzív időszak, mivel az egyes alkalmak között otthon végzendő feladatok is vannak. 

Garantáljuk, hogy feltöltődve, ötletekkel és új kapcsolatokkal gazdagodva távozik mindenki a végén, a folytatásban pedig szintén szívesen segítünk, ha szükség van rá.

Mi már tudjuk, hogy együtt sokkal könnyebb!

Tegyük együtt sikeressé az életedet, az életünket! Mert az is profitál a másik esetéből, aki azt gondolja, az teljesen más helyzet, mint az övé. És ez a legszebb az egészben.

 

Díjak (bruttó, 27 % áfával) a teljes program:

Budapest

39.000 Ft

Nagykovácsi

24.000 Ft

 

 

További részletek a Kokart Coaching facebook oldalán, illetve kérdéseitekkel megkereshettek közvetlenül is (email: koskovics.eva@kokart.hu tel.: +36 30 950 7238).

 

Koskovics Éva

www.kokart.hu

www.treevision.org

 

Blogok:

www.lelkizona.blog.hu

www.coachco.blog.hu