Start/REstart

 2017 őszén elindult a Start/Restart címmel egy csoportos coaching program, amely Budapesten és Nagykovácsiban több csoportban is lezajlott.

Szakmailag és emberileg egyaránt komoly sikernek látom ezt a programot, ízelítőül egy visszajelzés:

"Amit nem kaptam: nem voltak önmagammal kapcsolatos nagy megvilágosodásaim, a problémáimat egyelőre nem sikerült megoldanom. De én nem is vártam csodamódszereket, azt meg végképp nem, hogy valaki helyettem kitalálja, megoldja az életemet.

Kaptam viszont befogadó, megértő közeget, ahol jól éreztem magamat. Ez sokat csillapította legkínzóbb fájdalmamat, hogy légüres térbe kerültem, amely lehúz és egyre jobban magamra maradok. Ennek vannak magánéleti okai is: család és barátok elvesztése, s a munkahelyemen lezajlott változások is.

A csoporttól sok érzelmi megerősítést kaptam, átélhettem, hogy hatékony vagyok, talán én is tudtam olykor másoknak értelmeset, segítőt mondani, adni. Egyszerűbben fogalmazva: azt kaptam, amire a legnagyobb szükségem van: megtartó közösséget. "

Persze több esetben olyat is megéltünk, amikor valaki igazi felismerésekkel gazdagodott saját magát, személyiségét illetően és komoly elhatározások születtek, több konkrét terv megvalósítása indult el a folyamatnak köszönhetően.

2018 januárban ezekkel a tervekkel indul a program:

Változtatnál? Újrakezdenél? Elindulnál végre? Nehéz meghozni az első döntést? Bizonytalan vagy még dolgokban?

Ilyenkor jó segítség lehet, ha van valaki, akivel tudunk beszélgetni, akiről nem tudjuk előre, hogy mit fog mondani, aki jó kérdéseket tesz fel, akivel megoszthatjuk félelmeinket, kétségeinket. Jó, ha valaki felvet olyan szempontokat is, amelyekre magunktól nem gondolnánk, ha netán segít megtenni az első lépéseket.

Nekem – coachként, szervezetfejlesztő szakemberként - egyik kedvenc eszközöm a csoportos coachingmunka, ahol egymást támogatva, egymás energiáit, ötleteit, személyiségét is segítségül kaphatjuk. Izgalmas, élményszerű gyakorlatok, beszélgetések formájában dolgozunk azon, hogy megtaláljuk rejtett tartalékainkat, értékeinket, közelebb jussunk a döntéshez, el merjünk indulni, elkezdjük megvalósítani az álmainkat. De az is lehet (nem is baj), ha közben rájövünk, más az utunk, és nem véletlen, hogy eddig egy helyben topogtunk…

Az pedig, hogy kinek milyen eredeti céljai vannak, néha nem is számít. Sokszor menet közben alakulnak át a dolgok. Közgazdászként egyik kedvenc témám a vállalkozások tervezése, megmentése, átalakítása. Ugyanakkor sokszor megélem - hogy mivel minden vállalkozást emberek visznek -, amíg az ’ember’ nincs rendben, addig hiába dolgozunk a vállalkozásán.

Ahhoz, hogy a karrierünk/vállalkozásunk/életünk… sikeres legyen, alapvető feltétel, hogy tisztában legyünk saját magunkkal, reálisan lássuk magunkat.

A csoportos munkákban az a legizgalmasabb, ha az egyéni célok eltérőek, illetve ha a résztvevőket különböző szituációk, élethelyzetek, célkitűzések jellemzik. Minél heterogénebb a csoport, annál hatékonyabb, annál élvezetesebb a közös munka.

Budapesten és Nagykovácsiban már több csoport megtapasztalta mindezt 2017 során, remélem, a következő csoportokkal is megéljük majd együtt a nagy felismeréseket, az együttlét, a team coaching élményét!

Budapesten elsősorban azokat várjuk dr. Tábor István kollégámmal (www.treevision.org), akik a szakmai pályafutásukat, vállalkozásukat, saját karrierjüket szeretnék beindítani, vagy komoly kérdések foglalkoztatják őket életük munkához kapcsolódó területén.

Nagykovácsiban és Solymáron nincs semmilyen témamegkötés, várok minden érdeklődőt, először egy beszélgetés keretei között (Solymáron január 13-án a Mosolygóban, 14 órakor, Nagykovácsiban telefonos egyeztetést követően). Mivel Nagykovácsiban felmerülhet délelőtti és esti időpont is, ezért a jelentkezésektől függően fogom meghirdetni a pontos kezdést, január második vagy harmadik hetében.  

Az már csak külön szerencse, extra körülmény, hogy így indíthatjuk az évet. Nincs is kedvezőbb időszak annál, mint hogy az év elején, januárban kezdjünk el valamit, vágjunk bele a változ(tat)ásba!

Budapesten és Solymáron a 0. alkalom ingyenes, a tényleges program négy vagy öt, egyenként 3 órás alkalomból áll majd, max. 5-6 fős egy csoport).

A tervezett menetrend a következő:

Helyszínek

0., bemutató alkalom

1. alkalom

2. alkalom

3. alkalom

4. alkalom

5. alkalom

Karrier, business: Budapest Retek u. 4.

január 12. 17 óra

19.jan

26.jan

09.febr

02.márc

23.márc

Solymár, Mosolygó

január 13. 14 óra

27.jan

03.febr

17.febr

03.márc

 

Nagykovácsi, Pitypang u. 10.

nincs

egyeztetés később

 

Díjak (bruttó, 27 % áfával) a teljes program:

Budapest

39.000 Ft

Solymár

24.000 Ft

Nagykovácsi

24.000 Ft

 

 

További részletek a Kokart Coaching facebook oldalán, illetve kérdéseitekkel megkereshettek közvetlenül is (email: koskovics.eva@kokart.hu tel.: +36 30 950 7238).

 

Koskovics Éva

www.kokart.hu

www.treevision.org

 

Blogok:

www.lelkizona.blog.hu