Business coaching

A vállalkozói (vagy ha úgy tetszik business-) coaching szolgáltatást azoknak a menedzsereknek, vállalkozóknak, cégtulajdonosoknak érdemes igénybe venniük, akik úgy érzik, segítségre, új lendületre, vagy egyszerűen csak egy külső szemre lenne szükségük a vállalkozás továbbvitele, sikeresebb működtetése, vagy az adott cégen belül az ő státuszuknak a megerősítése, javítása érdekében.

Miért ajánljuk épp a coachingot, nem pedig egy más jellegű tanácsadási szolgáltatást?

Azért, mert a coaching során a vállalkozó/ügyfél sokkal aktívabb, tevékenyebb részese lesz a folyamatnak, ezáltal sokkal elkötelezettebbé is válik a folyamat során. A coach személyre szabott, inspiratív kérdéseire alapozva közösen határozzák meg az elérendő célt, célokat és együtt, kontrollált formában haladnak azok irányába. A motiváció ezáltal sokkal erősebb lesz, a megbízó magáénak érzi valamennyi részsikert, ugyanakkor a folyamatos kontroll, visszajelzés nem hagyja 'elkényelmesedni' ügyfelünket, a fokozatos haladás sokkal mélyebb beépülést és ezáltal hatékonyabb eredményeket produkál.

A business coaching jellegzetessége ugyanakkor, hogy nem választható el mereven a coaching egyéb területeitől (life coaching, executive coaching), illetve sokszor menet közben kell 'kirándulni' a többi területre, amikor kiderül, az ügyfél melyik oldalról igényli a támogatást.

Ez az a terület, ahol a munka során gyakran felmerülhet valamiféle tanácsadás igénye is, fontos azonban, hogy lehetőleg mindig az ügyfélnek kell kimondania, felismernie a megoldást, kitűznie a célt. A coach a célkijelölés után a célhoz vezető úton is segíthet. Ha van rá mód, követi, támogatja ügyfelét a folyamat során, sőt, a cél elérését követően is érdemes időnként egy visszacsatolás. 

Vezető Szalon

Nagy sikerrel folytatódik havi rendszerességgel a Vezető Szalon, amelyet a legközelebbi kollégákkal, Novák Ágnessel, dr. Tábor Istvánnal és Dózsa Gergellyel szervezünk elsősorban cégvezetők, cégtuladjonosok, HR szakemberek számára. Fő célunk a coaching típusú vezetés, ennek a szemléletmódnak a terjesztése, a nyitott, fejlődni akaró és tudó vezetői stílus, hozzáállás támogatása.

Hisszük, hogy egy szervezet akkor teljesít jól, ha megfelelő vezetője van, aki nem csak elvárja a teljesítést, hanem odafigyel a beosztottjaira, visszajelzéseket ad, aki a kellő következetesség mellett rugalmas is tud lenni és egyáltalán: emberi módon dolgozik, nyilvánul meg, kommunikál. Ebben segítünk, ezekhez a módszerekhez adunk eszközöket, terepet a tudásmegosztásra és lehetőséget arra, hogy bizalommal elmeséljük egymásnak tapasztalatainkat, problémáinkat. A tudás megvan, aki nyitott rá, megkapja, élhet vele!