Start / Restart

2017 őszén indult és most, 2018 őszén újra indul a Start/Restart, most kifejezetten nőknek szánt csoportos coaching (és egyéb élményekre építő) program!

De már itt hangsúlyozom, hogy aki nem szeretne ezen a témán csoportban dolgozni, azokat egyéni coaching ülés keretei között várom! 

Ennek más a dinamikája, más a közvetlensége, természetesen ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, melyiket választja, melyikben tudja jobban elképzelni a saját megoldások keresését.

Mindkét út járható!

 

Szóval:

Megszólított a fenti cím?

 

Változtatnál? Újrakezdenél? Elindulnál végre? Nehéz meghozni az első döntést?

 

Ilyenkor mindig jó, ha van valaki, akivel tudunk beszélgetni, akiről nem tudjuk előre, hogy mit fog mondani, aki jó kérdéseket tesz fel, akivel megoszthatjuk félelmeinket, kétségeinket. Jó, ha valaki felvet olyan szempontokat is, amelyekre magunktól nem gondolnánk, ha netán segít megtenni az első lépéseket.

 

Csoportban, olyanokkal, akik hasonló cipőben járnak, egymást támogatva, egymás energiáit, ötleteit, személyiségét is segítségül kaphatjuk akkor is, sőt még inkább, ha a saját, személyre szabott megoldásunkat keressük. Izgalmas, élményszerű gyakorlatok, beszélgetések formájában dolgozunk azon, hogy megtaláljuk rejtett tartalékainkat, értékeinket, közelebb jussunk a döntéshez, el merjünk indulni, elkezdjük megvalósítani az álmainkat. De az is lehet (nem is baj), ha közben rájövünk, más az utunk, és nem véletlen, hogy eddig egy helyben topogtunk…

 

Az pedig, hogy kinek milyen céljai vannak, nem számít. Közgazdászként egyik kedvenc témám a vállalkozások tervezése, megmentése, átalakítása. Ugyanakkor sokszor megélem - hogy mivel minden vállalkozást emberek visznek -, amíg az ’ember’ nincs rendben, addig hiába dolgozunk a vállalkozásán. Ha a szülő nincs rendben, gondok lesznek a gyerekkel. Ha sok bajunk van a többi emberrel, előbb magunkba kell nézni.

 

A csoportos munkákban az a legizgalmasabb, ha az egyéni célok eltérőek, illetve ha a résztvevőknek más-más problémák jelentik a nehézségeket, ha különböző szituációk jellemzi életüket. Minél heterogénebb a csoport, annál hatékonyabb, annál élvezetesebb a közös munka.

 

Az elmúlt időszakban már több csoport megtapasztalta mindezt, remélem, az ősszel indult csoportokban is megéljük majd együtt a nagy felismeréseket, az együttlét, a team coaching élményét!
 

Az érdeklődőket várom 2018. szeptember 12.-én, szerdán 10-12 óra között Budapesten, az I. kerületben, a Várfok u. 12. szám alatt, egy bemutató, ismerkedő foglalkozáson. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges!

 

Az első alkalom ingyenes, a tényleges program öt, egyenként 3 órás alkalomból áll majd, szerdai napokon, 10-13 óra között: szeptember 19.-én, október 3.-án és 17.-én, november 7.-én és 21.-én.

A program teljes díja bruttó 25 ezer Ft. A programhoz tartozik egy ingyenes egyéni coaching ülés, amelyet bármikor, a program időtartama alatt igénybe lehet venni.

 

További részletek a Kokart Coaching facebook oldalán, illetve kérdéseitekkel megkereshettek közvetlenül is (email: koskovics.eva@kokart.hu tel.: +36 30 950 7238).

 

Koskovics Éva

www.kokart.hu

 

Blogok:

www.lelkizona.blog.hu

www.coachco.blog.hu

 

 

Szakmailag és emberileg egyaránt komoly sikernek látom, látjuk ezt a programot, ízelítőül egy-két visszajelzés a korábbi csoportokból:

 

"Tudtam, hogy mindig lehet tanulni, de nem gondoltam volna, hogy olyanoktól is, akik hasonló cipőben járnak, mint én. Éva és István olyan profi módon vezették ezeket a beszélgetéseket, hogy csak rá kellett hangolódnunk egymásra, aztán jöttek a dolgok maguktól. Úgy elrepült mindig az idő, hogy - ugyan hulla fáradtan -, de alig akartunk hazamenni. Sokat adott nekem, azóta is dolgoznak bennem az ott hallottak, szinte máshogy nézek rá a saját dolgaimra, magamra."

 

"Sokat kaptam a programtól. Leginkább azt, hogy érdemes magammal foglalkozni. Érdekes volt az egész folyamat, nagyon meglepő volt, hogy milyen jó ötleteket kaptunk egymástól. Nagyon szimpatikusak voltak a társak, a coach-ok. Én nem sokat tudtam eddig a coachingról, de az tetszik, hogy konstruktív, kreatív és előretekintő.

Hatására tényleg megpróbálok tudatosabban figyelni magamra (célkitűzés, lépések megtervezése rövid távra és hosszabb távra és a megvalósítás „monitoringja”, értékelése, változtatás, korrekció)"

 

"Az volt benne a legjobb, hogy elfogadó volt a légkör, hogy kimondhattam mindent, amit gondoltam, anélkül, hogy negatív következménye lett volna. Tudatosította bennem a saját fontossági sorrendemet (magam is meglepődtem ezeken) és egy gyenge pontoamt, amin azóta dolgozhatok is. Azoknak ajánlom főleg, akik fontos döntés előtt állnak, de valójában mindenkinek, mert az ember élete végéig tud tanulni valamit magáról (is)."

 

"Amit nem kaptam: nem voltak önmagammal kapcsolatos nagy megvilágosodásaim, a problémáimat egyelőre nem sikerült megoldanom. De én nem is vártam csodamódszereket, azt meg végképp nem, hogy valaki helyettem kitalálja, megoldja az életemet.

Kaptam viszont befogadó, megértő közeget, ahol jól éreztem magamat. Ez sokat csillapította legkínzóbb fájdalmamat, hogy légüres térbe kerültem, amely lehúz és egyre jobban magamra maradok. Ennek vannak magánéleti okai is: család és barátok elvesztése, s a munkahelyemen lezajlott változások is.

A csoporttól sok érzelmi megerősítést kaptam, átélhettem, hogy hatékony vagyok, talán én is tudtam olykor másoknak értelmeset, segítőt mondani, adni. Egyszerűbben fogalmazva: azt kaptam, amire a legnagyobb szükségem van: megtartó közösséget."

 

"Mintha valami varázslat történt volna, azóta úgy mennek a dolgaim, mint a karikacsapás. Jót tett nekem nagyon ez a program, köszönet érte!"

 

Persze az elvárható egy ilyen programtól, hogy felismerésekkel, megértésekkel gazdagodjanak a résztvevők. Mindig hangsúlyt fektetünk arra, hogy mindenki komoly elhatározásokra jusson, konkrét tervek fogalmazódjanak meg és a megvalósítás elindulását is lássuk garantáltnak. De az se baj, ha valaki épp arra ébred rá, túl sokat várt el magától, vagy valójában a fejében teremtette meg a fő akadályokat. Az is nagy eredmény tud lenni, ha magunkkal tudunk empatikusak lenni! 

Az önismeret fontosságát és a hiányából eredeztethető problémákat talán nem kell hangsúlyozni, ha mégis, akkor ajánlunk hozzá egy kis ízelítőt: http://coachco.blog.hu/2018/03/05/onismereti_utazas_na_es_hova_juthatunk_a_vegen

Budapesten dr. Tábor István kollégámmal vezetjük a munkát, a nagykovácsi csoportokat egyedül vezettem.

Minden alkalommal kicsit változtattam, változtattunk, részben az igények, részben a tanulságok alapján.

 

Ha érdekel a téma, felmerülhet benned a kérdés: mire lenne NEKED személy szerint szükséged ahhoz, hogy megvalósuljon a fenti cél?

Esetleg:

 • A mainál jóval fejlettebb önismeretre, az önbecsülésed, önértékelésed fejlesztésére?
 • Némely kompetenciáid reális felmérésére, fejlesztésére?
 • A lelkierőd, a megküzdő/stressz-tűrő képességed szorul megerősítésre?
 • Esetleg az érzelmi intelligenciád egyes elemeinél érzel hiányosságot, úgy gondolod, ha jobb lenne az együttműködési, vagy a kommunikációs képességed, empatikusabban tudnál közelíteni másokhoz, akkor könnyebb lenne a dolgod?
 • Jó lenne, ha valakivel (aki nem elfogult, ugyanakkor reálisan lát téged és őszinte hozzád) biztonsággal tudnál beszélni azokról a dilemmákról, amelyek benned vannak?
 • Bátorságra lenne szükséged ahhoz, hogy meg merj lépni bizonyos lépéseket?

 

Ha igen a válasz több kérdésre is, és nincs ellenedre ezt másokkal megosztani, nyitott vagy a csoportos coachingra, újszerű megközelítésekre, élményszerű, intuitív gyakorlatokra és szokatlan kérdésekre, akkor bátran csatlakozz programunkhoz!

Kis csoportokban, 5 + 1 alkalommal, 2 hónapos időintervallumban, 3,5 órás foglalkozások, team coaching keretében. A program már több csoportban lezajlott, a visszajelzések nagyon pozitívak.

A csoportos munka mindig hihetetlen megéléseket eredményez, nagy energiákat hoz be a folyamatba, az együttműködés és az empátia élményeket és valós, kézzelfogható plusz eredményeket produkál minden résztvevő számára. Az aha-élmények és az egymásra való rácsodálkozások igazi nagy pillanatok!

 

A következő csoport menetrendje:

 

 1. szakasz: Értsd meg és fogadd el magad, lásd jól az aktuális élethelyzetedet, miért tartasz ott ahol, így másokat is könnyebb lesz megérteni, elfogadni, szeretni.
 2. szakasz: Döntsd el, mit szeretnél megváltoztatni az eddigi működéseden, mit szeretnél máshogy csinálni a jövőben. Tudd, hogy mi a valódi célod! Ha van célod, nézzünk rá, miért nem sikerült eddig megvalósítani?
 3. Készíts stratégiát, amit másokkal is megvitatsz, ezzel egy időben ráébredsz, mikre építhetsz, honnan kaphatsz segítséget, sőt, támogatókra lelhetsz!
 4. Bizonyítsd be, hogy komolyan gondoltad! Mutasd meg, hogy kezded el, hogy tervezed az időzítést, hol tartasz, hogy haladsz!

 

A program részletei:

Helyszín: Budapest, XII., Várfok u. 12.

A hétfő esti találkozók időpontja: 17 és 20.30 között

Napok:

 • 1. bemutató alkalom: április 16. (17-19 óra) – bemutatkozás, a coaching alapelvei, terveink részletezése
 • 2. „kezdő” alkalom: április 23.
 • 3. május 7.
 • 4. május14.
 • 5. június 4.
 • 6. június 11.

 

A program díja (2-6 alkalom) 48 ezer Ft (bruttó, 27 % áfá-val terhelt).

Gyere, várunk! Hezitálsz még? Miért is lenne ez jó neked? Elköteleződés nélkül eldöntheted, ha eljössz az első alkalomra!

Talán nem ártana, ha:

 • látnád végre a fától az erdőt!
 • ha tennél végre valamit az álmaidért!

 

További részletek a Kokart Coaching facebook oldalán, illetve kérdéseitekkel megkereshettek közvetlenül is (email: koskovics.eva@kokart.hu tel.: +36 30 950 7238).

 
Várjuk megkeresésüket!

Koskovics Éva
ügyvezető
közgazdász, life és business coach