Olvasnivaló

 Az önismeret működése - jó, ha belenézünk a tükörbe néha...
 Vezetőknek, szülőknek, pályakezdőknek, sportolóknak - mindenkinek ajánlott!
 Mint szerzőtárs, én is tagja vagyok a Lelkizóna blogos csapatának, én írtam a Coach-co oldal írásait. Ajánlom figyelmükbe!
Tudjátok, szeretem megosztani olvasott élményeimet, abban a szubjektív formában, hogy hozzáteszem saját gondolataimat, kiemelem a nekem tetsző részeket, kvázi mesélek az olvasottakról. Most is ezt teszem, remélem, segíthetek vele azoknak, akiknek nincs idejük, türelmük beleásni magukat ilyen jellegű könyvekbe. Pedig sokat tanulhatunk belőle. Chapman az a szerző, aki jónéhány könyvében (Egymásra hangolva, Kamaszokra hangolva, Gyerekekre hangolva, Szólóban) megfogalmazta már az öt szeretetnyelvet, amit a házasságban, családban (és más emberi kapcsolatokban is) érdemes figyelembe venni és okosan alkalmazni. Itt is érdekes megállapításokat tesz és támasztja alá azokat tapasztalatokkal, kutatási eredmények ismertetésével.
  A pszichodráma arra buzdít, hogy játszd el, engedd átélni a játékos gyermeki éned, használd ki a spontaneitásban rejlő kreativitás lehetőségét. A pszichodráma egyszemélyes és csoportos színpadi alkotás
A jóga varázsa, India kincsei   Mi is a jóga igazi varázsa? Hogy-hogy nem csupán hónapokra, évekre ejti rabul a gyakorlót, hanem életmóddá, életszemléletté válik? ​Azt tapasztalom, hogy a ​   ​ testkultúr ​át a​  szellemi  ​értékekel integrálva   óriási hiányt pótol ​ mind egyéni, mind közösségi szinten:​   a belső ​​  tudatosság növelésével  ​ (egyéni és   társadalmi szinten is) a testünkben ​ - ​ ​ lelkünkben tobzódó féktelen energiák, vágyak, ​görcsök, ​ félelmek legnagyobb megszelidítője, ​ a filozófiája pedig  kultúránk ​  nemesítőj ​évé​ ​, értékrendszerünk fejlesztőjévé válhat. A sok évezredes tapasztalati tudomány a belső harmónia, a lelki béke  ​szubjektív élményét​  hozza el zaklatott világunknak, méghozzá egyszerűen megtanulható gyakorlatokkal. ​    
  A félelem nagyon emberi dolog, mindenki fél. Aki ezt nem ismeri el/fel, ott komoly gond lehet.   A könyv nagyon olvasmányos, tele van esetekkel, jó a stílusa, érdemes elolvasni, ha érintettek vagyunk, de szakemberként is adhat ötleteket. Szokásomhoz híven itt néhány gondolatát emelem ki.
 Izgalmas gondolatok vezetésről, társadalmi elköteleződésről, magáról a szinkronicitásról, mely fogalmat még Jung vezetett be. A szerző 1934-ben született Amerikában. Édesapja a legjobb 10 amerikai ügyvéd egyike a második világháború végén Európában volt katona, részt vett többek között a koncentrációs táborok felszámolásában, aztán pedig a Watergate ügy fő felgöngyölítője volt. Az alábbiakban a számomra érdekes gondolatokat emelem ki, de érdemes elolvasni az egész könyvet.
 Ez egy beszélgetéses könyv Hellingerrel a családállítás, rendszerállítás atyjával. Itt most én csak néhány gondolatot idézek belőle.
 Általában kevesen ismerik még ma is a coaching fogalmát, nem tudják hova tenni, milyen jellegű szolgáltatás ez. Ráadásul az is hozzá tartozik, hogy általában minden coachnak megvan a maga módszere, egyénisége, sajátos eszközrendszere. Megpróbáltuk röviden összefoglalni azokat a fő vezérelveket, amelyeket a coaching, a vezetői támogatás során mi elsősorban alkalmazunk, szem előtt tartunk. Amellett, hogy fontos a bizalom és az őszinteség (ezek nélkül kár is leülni), az alábbiakat tartjuk fontosnak kiemelni:

1   2   3   Következő >>   

Szervezetfejlesztés

A több emberrel működő munkahelyi- és más, az együttműködésre alapozó szervezetek esetében a rendszerszemlélet, a coaching, a pszichodráma és a szervezetfejlesztés klasszikus eszközeinek alkalmazásával segíteni tudunk megkeresni a válaszokat a hasonló kérdésekre: Miért nem működik jól a szervezet? Hogy működhetne az eddiginél is jobban? Miért lógnak ki egyesek a sorból? Hol vannak a gondok valójában? stb.

Ennek bázisán támogatást, segítséget tudunk nyújtani az érintett vezető, menedzsment számára abban, hogy a legoptimálisabban álljon fel és működjön az elképzelt szervezet.

Tovább

Személyiségfejlesztés

Legfőbb célunk a belső harmónia irányába segíteni a hozzánk fordulókat, ami önmaguk – kapcsolataik, ill. a szervezeti struktúrák működésének mélyebb megismerésével, megértésével érhető el.

E cél felé az életminőség folyamatos javítása, a minőségi jelenlét – megélés - tudatosítás hármasságán egyensúlyozva visz az út az együttműködésünk során, majd utána önállóan is.

Tovább

Szakértői tevékenység

Építve szakmai múltunkra és tapasztalatainkra, illetve kapcsolódva jelenlegi fő tevékenységünkhöz, a szervezetfejlesztéshez, elsősorban céges stratégiák, rövidebb és hosszabb távú üzleti tervek kialakításában (akár európai uniós pályázatokhoz kapcsolódóan), illetve magának a szervezetnek a felépítésében, funkcionális működtetésének megalapozásában tudunk segítséget nyújtani.

Tovább

Mérnöki szolgáltatások

Építőmérnöki végzettséggel, mérnök-közgazdász diplomával, érvényes műszaki ellenőri képesítéssel és gyakorlattal, építésben, kivitelezésben, projektvezetésben és beruházásban szerzett tapasztalatokkal állunk rendelkezésre.

Tovább

Partnereink