Koskovics Éva

 Életem alapvetően a család - munka - barátok, szórakozás (kultúra, sport) háromszögében telik. Igazán akkor érzem jól magam, ha ez a három tényező egyensúlyban van, mindhárom területre telik az időmből, energiámból. Fontos érték számomra az emberekről való - különböző formában történő - gondoskodás. Ezt a belső késztetést otthon a férjem mellett két serdülő fiammal tudom napi szinten megélni, azzal együtt, hogy a fejlődés útját egyre inkább a delegálásban látom… Mivel a sport is fontos szerepet töltött be egész eddigi életemben (fiatal koromban a kézilabda, a röplabda, aztán jött a jóga, a síelés, kerékpározás), a közös gondolkodás, a kitartás, a csapatmunka nemcsak szólam számomra. Időnként egy jó színház, egy koncert, vagy egy jó könyv pedig azért kell a lelkemnek, hogy a hétköznapokat színesebbé tegye, élményekkel gazdagítson és feltöltsön.

Pályám elején némi vízügyi döntés-előkészítési, majd banki gyakorlat megszerzését követően több mint egy évtizeden át tagja voltam a Pénzügykutató Rt. vállalkozói csapatának, részt vettem jónéhány vállalat pénzügyi és szervezeti átvilágításában, privatizációjában, egyéb tanácsadási - pl. önkormányzati, banki válságkezelési - megbízások teljesítésében. Szakmai pályafutásom során volt alkalmam vezetőként is kipróbálni magam, két alkalommal töltöttem be gazdasági vezetői pozíciót jelentős multinacionális vállalatoknál (G4S Zrt., Suez Environnement Hungária Kft.).

A vállalkozói tevékenységet sem csak tanácsadói oldalról ismerem. Húsz éve működik saját családi vállalkozásunk, így napi szinten, a saját bőrömön tanultam meg, illetve tapasztalom meg a hazai kisvállalkozások problémáit, helyzetét.

A harmadik terület, mely fontos számomra, a társasági élet, a baráti kapcsolatok, a kikapcsolódás. Mind az egyetemi éveknek, mind a régebbi munkahelyeknek számos életre szóló barátságot köszönhetek. Amellett, hogy nagy értéket tulajdonítok a régi kapcsolatoknak, próbálok figyelni a mindennapi élet dolgaira is, fontos számomra, hogy az emberek jól érezzék magukat a társaságomban.

A hosszú évek során szerzett tapasztalatoknak köszönhetően arra jutottam, hogy a coaching az a terület, melyben szerencsésen ötvöződnek azok az összetevők, amelyek értéket jelentenek nekem: a szakmai tudás, a nyitottság az emberek és az új dolgok felé, az odafigyelés, a kommunikáció, a segíteni akarás. Nem a klasszikus értelemben vett tanácsadás, ugyanakkor hatékonyan segít egy-egy vállalkozás/vállalkozó kérdéseinek megválaszolásában. A coach nem vezető kolléga, de mégis lehet támaszkodni szakmai tapasztalataira, aki ad egy külső/pártatlan nézőpontot. Az ügyfél pedig számíthat az elfogulatlan, érdekektől mentes megértésre a nehéz helyzetek, elakadások kezelésében. Elsősorban a kis- és középvállalkozások a célterületem, de jelentős tapasztalatokat szereztem a life coaching területén is és megtapasztaltam, hogy mekkora ráébredések, felismerések, elhatározások és cselekedetek lehetnek az eredményei egy-egy jó coaching ülésnek.

A vállalkozói coaching jellegzetessége, hogy nem is választható el mereven a coaching egyéb területeitől (life, executive, karrier), illetve sokszor menet közben kell ’kirándulni’ a többi területre, amikor kiderül, az ügyfél melyik oldalról igényli a támogatást. A coachinggal összefüggő ismereteimet a Lemma coach-képzés során mélyítettem el, ahol az alapképzést követően elvégeztem az executive, vezetőfejlesztői továbbképzést is. A coaching és a szervezetfejlesztés kéz-a-kézben járnak, magán a coachingon belül is ismertek a team-coaching eszközei, de más, szervezetfejlesztéshez, rendszerszemlélethez kapcsolódó eszközöket is rendszeresen alkalmazok munkáink során.

Ha olyan coachot, szervezetfejlesztési szakembert keres, aki nemcsak könyvből tanulta a vállalkozói világot, akkor helyben van…

 

Elérhetőségek:

 

koskovics.eva@kokart.hu

 

30 950 7238

Szervezetfejlesztés

A több emberrel működő munkahelyi- és más, az együttműködésre alapozó szervezetek esetében a rendszerszemlélet, a coaching, a pszichodráma és a szervezetfejlesztés klasszikus eszközeinek alkalmazásával segíteni tudunk megkeresni a válaszokat a hasonló kérdésekre: Miért nem működik jól a szervezet? Hogy működhetne az eddiginél is jobban? Miért lógnak ki egyesek a sorból? Hol vannak a gondok valójában? stb.

Ennek bázisán támogatást, segítséget tudunk nyújtani az érintett vezető, menedzsment számára abban, hogy a legoptimálisabban álljon fel és működjön az elképzelt szervezet.

Tovább

Személyiségfejlesztés

Legfőbb célunk a belső harmónia irányába segíteni a hozzánk fordulókat, ami önmaguk – kapcsolataik, ill. a szervezeti struktúrák működésének mélyebb megismerésével, megértésével érhető el.

E cél felé az életminőség folyamatos javítása, a minőségi jelenlét – megélés - tudatosítás hármasságán egyensúlyozva visz az út az együttműködésünk során, majd utána önállóan is.

Tovább

Szakértői tevékenység

Építve szakmai múltunkra és tapasztalatainkra, illetve kapcsolódva jelenlegi fő tevékenységünkhöz, a szervezetfejlesztéshez, elsősorban céges stratégiák, rövidebb és hosszabb távú üzleti tervek kialakításában (akár európai uniós pályázatokhoz kapcsolódóan), illetve magának a szervezetnek a felépítésében, funkcionális működtetésének megalapozásában tudunk segítséget nyújtani.

Tovább

Mérnöki szolgáltatások

Építőmérnöki végzettséggel, mérnök-közgazdász diplomával, érvényes műszaki ellenőri képesítéssel és gyakorlattal, építésben, kivitelezésben, projektvezetésben és beruházásban szerzett tapasztalatokkal állunk rendelkezésre.

Tovább

Partnereink