Csoportok

Csoportjainkban az adott szervezet témáihoz, az ügyfeleink igényeihez, személyiségéhez legjobban illő Lemma coaching – J. L. Moreno féle pszichodráma, a play back – P. S. Maheswarananda jógáján és az autogén tréningen alapuló meditációs, relaxációs és művészetterápiás, továbbá edukatív módszerkombinációval dolgozunk.

Így minden csoportunk egyedi fókuszú, sajátos szükségletekhez igazodó módszerű, speciális tematikájú és időtartamú.

Leggyakoribb tematikus csoportjaink:

Kiégés Prevenciós Csoportok – Burn Out Prevention (BOP) I-II

Célcsoportunk: a magas rizikójú munkahelyi vezetők, munkatársak.

BOP I. csoport: védelem – tudatosítás - hamonizálás

Elsősorban az egészség megőrzésére, stressz tünetek megelőzésre koncentrálunk: a megterhelő élethelyzetekben a testi-lelki egyensúly helyreállítására, a stresszbetegségek (szív-, és érrendszer, emésztőrendszer, stb.) megelőzésére és kezelésére, a kiégés megelőzésére.

BOP II. csoport: elfogadás – kezelés - megküzdés

Fő célja meglévő tünetek kezelése, súlyosbodásának megelőzése. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a stressz szomatikus tünetei (vegetatív feszültségek, lámpaláz, teljesítményszorongás) feletti tudatos és aktív kontroll visszaszerzését és megőrzését tanulják meg a résztvevők. Ezt követően felkészülnek a stresszorokkal való adaptív megküzdésre.

Szervezetfejlesztés

A több emberrel működő munkahelyi- és más, az együttműködésre alapozó szervezetek esetében a rendszerszemlélet, a coaching, a pszichodráma és a szervezetfejlesztés klasszikus eszközeinek alkalmazásával segíteni tudunk megkeresni a válaszokat a hasonló kérdésekre: Miért nem működik jól a szervezet? Hogy működhetne az eddiginél is jobban? Miért lógnak ki egyesek a sorból? Hol vannak a gondok valójában? stb.

Ennek bázisán támogatást, segítséget tudunk nyújtani az érintett vezető, menedzsment számára abban, hogy a legoptimálisabban álljon fel és működjön az elképzelt szervezet.

Tovább

Személyiségfejlesztés

Legfőbb célunk a belső harmónia irányába segíteni a hozzánk fordulókat, ami önmaguk – kapcsolataik, ill. a szervezeti struktúrák működésének mélyebb megismerésével, megértésével érhető el.

E cél felé az életminőség folyamatos javítása, a minőségi jelenlét – megélés - tudatosítás hármasságán egyensúlyozva visz az út az együttműködésünk során, majd utána önállóan is.

Tovább

Szakértői tevékenység

Építve szakmai múltunkra és tapasztalatainkra, illetve kapcsolódva jelenlegi fő tevékenységünkhöz, a szervezetfejlesztéshez, elsősorban céges stratégiák, rövidebb és hosszabb távú üzleti tervek kialakításában (akár európai uniós pályázatokhoz kapcsolódóan), illetve magának a szervezetnek a felépítésében, funkcionális működtetésének megalapozásában tudunk segítséget nyújtani.

Tovább

Mérnöki szolgáltatások

Építőmérnöki végzettséggel, mérnök-közgazdász diplomával, érvényes műszaki ellenőri képesítéssel és gyakorlattal, építésben, kivitelezésben, projektvezetésben és beruházásban szerzett tapasztalatokkal állunk rendelkezésre.

Tovább

Partnereink