Life coaching

A coaching egy viszonylag új terület, amelynek, mint a legtöbb értékes dolognak és jól működő szolgáltatásnak, ennek is meg lehet találni az előzményeit, gyökereit már az ókori filozófusok módszerei között is. Kapcsolható a pszichológiához, annak egyes módszereihez (bár messze nem tulajdonít annyi jelentőséget a múltbeli eseményeknek), sokat merít a modern humán tudományokból, a társadalomtudományokból, illetve - a business vonalon - a szervezetfejlesztési, vállalatirányítási gyakorlatból egyaránt. De sokan a sporthoz, az edzők munkájához hasonlítják a coachok tevékenységét, akiknek szintén az a céljuk, hogy kihozzák a maximumot a rájuk bízott sportolókból.

A coach tevékenysége elsősorban célirányos: azon dolgozik, hogy ügyfelével közösen megtalálják, pontosan körvonalazzák azokat a célokat, amelyek tényleg garantálják a sikert, az értékteremtést. Ennek ismeretében szintén közösen alakítják ki, határozzák meg az ahhoz vezető, testre szabott utat, módszereket, ahol a coach talán legfontosabb feladata, hogy valós aktivitásra ösztönözze ügyfelét.

A szükséges szakértés, tapasztalat és gyakorlat mellett alapvető fontosságú a személyes bizalom, az, hogy szót értsen ügyfél és coach, inspirálják egymást és a coach rá tudjon érezni, milyen testreszabott módszerekre van szüksége ügyfelének.

Ez az üzleti szférában azt is jelenti, hogy cégek esetében jó, ha értjük az üzleti hátteret is és nem akarunk mindent abszolút alárendelni a humán oldalnak, a szervezeti működésnek, hanem reálisan fel tudjuk mérni, meddig terjed a mi hatáskörünk, honnantól kell figyelembe vennünk az objektív körülményeket és megpróbálni alkalmazkodni azokhoz.

A coaching alapszabályai röviden: a pozitív szemléletmód, az aktivitásra való törekvés és az etikus működés.

 

Team coaching programok

A life coaching területe is lehetőséget ad arra, hogy csoportokban dolgozzunk, kiaknázva a másoktól kapható tudás, energia és élmények lehetőségeit, forrásait.

Korábban is rendeztünk fiatalok, fiatal szülők számára tematikus találkozásokat, most a kezdők, újrakezdők témájában folyik a Start/restart program, amelyről a facebook oldalunkon folyamatosan megosztjuk az aktualitásokat.
Várjuk megkeresésüket!

Koskovics Éva
ügyvezető
közgazdász, life és business coach