Start / Restart

2017 őszén elindult a Start/Restart címmel egy csoportos coaching program, amely Budapesten és Nagykovácsiban több csoportban is lezajlott.

 

Szakmailag és emberileg egyaránt komoly sikernek látom, látjuk ezt a programot, ízelítőül egy-két visszajelzés:

 

"Tudtam, hogy mindig lehet tanulni, de nem gondoltam volna, hogy olyanoktól is, akik hasonló cipőben járnak, mint én. Éva és István olyan profi módon vezették ezeket a beszélgetéseket, hogy csak rá kellett hangolódnunk egymásra, aztán jöttek a dolgok maguktól. Úgy elrepült mindig az idő, hogy - ugyan hulla fáradtan -, de alig akartunk hazamenni. Sokat adott nekem, azóta is dolgoznak bennem az ott hallottak, szinte máshogy nézek rá a saját dolgaimra, magamra."

 

"Sokat kaptam a programtól. Leginkább azt, hogy érdemes magammal foglalkozni. Érdekes volt az egész folyamat, nagyon meglepő volt, hogy milyen jó ötleteket kaptunk egymástól. Nagyon szimpatikusak voltak a társak, a coach-ok. Én nem sokat tudtam eddig a coachingról, de az tetszik, hogy konstruktív, kreatív és előretekintő.

Hatására tényleg megpróbálok tudatosabban figyelni magamra (célkitűzés, lépések megtervezése rövid távra és hosszabb távra és a megvalósítás „monitoringja”, értékelése, változtatás, korrekció)"

 

"Az volt benne a legjobb, hogy elfogadó volt a légkör, hogy kimondhattam mindent, amit gondoltam, anélkül, hogy negatív következménye lett volna. Tudatosította bennem a saját fontossági sorrendemet (magam is meglepődtem ezeken) és egy gyenge pontoamt, amin azóta dolgozhatok is. Azoknak ajánlom főleg, akik fontos döntés előtt állnak, de valójában mindenkinek, mert az ember élete végéig tud tanulni valamit magáról (is)."

 

"Amit nem kaptam: nem voltak önmagammal kapcsolatos nagy megvilágosodásaim, a problémáimat egyelőre nem sikerült megoldanom. De én nem is vártam csodamódszereket, azt meg végképp nem, hogy valaki helyettem kitalálja, megoldja az életemet.

Kaptam viszont befogadó, megértő közeget, ahol jól éreztem magamat. Ez sokat csillapította legkínzóbb fájdalmamat, hogy légüres térbe kerültem, amely lehúz és egyre jobban magamra maradok. Ennek vannak magánéleti okai is: család és barátok elvesztése, s a munkahelyemen lezajlott változások is.

A csoporttól sok érzelmi megerősítést kaptam, átélhettem, hogy hatékony vagyok, talán én is tudtam olykor másoknak értelmeset, segítőt mondani, adni. Egyszerűbben fogalmazva: azt kaptam, amire a legnagyobb szükségem van: megtartó közösséget."

 

"Mintha valami varázslat történt volna, azóta úgy mennek a dolgaim, mint a karikacsapás. Jót tett nekem nagyon ez a program, köszönet érte!"

 

Persze az elvárható egy ilyen programtól, hogy felismerésekkel, megértésekkel gazdagodjanak a résztvevők. Mindig hangsúlyt fektetünk arra, hogy mindenki komoly elhatározásokra jusson, konkrét tervek fogalmazódjanak meg és a megvalósítás elindulását is lássuk garantáltnak. De az se baj, ha valaki épp arra ébred rá, túl sokat várt el magától, vagy valójában a fejében teremtette meg a fő akadályokat. Az is nagy eredmény tud lenni, ha magunkkal tudunk empatikusak lenni! 

Az önismeret fontosságát és a hiányából eredeztethető problémákat talán nem kell hangsúlyozni, ha mégis, akkor ajánlunk hozzá egy kis ízelítőt: http://coachco.blog.hu/2018/03/05/onismereti_utazas_na_es_hova_juthatunk_a_vegen

Budapesten dr. Tábor István kollégámmal vezetjük a munkát, a nagykovácsi csoportokat egyedül vezettem.

Minden alkalommal kicsit változtattam, változtattunk, részben az igények, részben a tanulságok alapján.

 

Ha érdekel a téma, felmerülhet benned a kérdés: mire lenne NEKED személy szerint szükséged ahhoz, hogy megvalósuljon a fenti cél?

Esetleg:

 • A mainál jóval fejlettebb önismeretre, az önbecsülésed, önértékelésed fejlesztésére?
 • Némely kompetenciáid reális felmérésére, fejlesztésére?
 • A lelkierőd, a megküzdő/stressz-tűrő képességed szorul megerősítésre?
 • Esetleg az érzelmi intelligenciád egyes elemeinél érzel hiányosságot, úgy gondolod, ha jobb lenne az együttműködési, vagy a kommunikációs képességed, empatikusabban tudnál közelíteni másokhoz, akkor könnyebb lenne a dolgod?
 • Jó lenne, ha valakivel (aki nem elfogult, ugyanakkor reálisan lát téged és őszinte hozzád) biztonsággal tudnál beszélni azokról a dilemmákról, amelyek benned vannak?
 • Bátorságra lenne szükséged ahhoz, hogy meg merj lépni bizonyos lépéseket?

 

Ha igen a válasz több kérdésre is, és nincs ellenedre ezt másokkal megosztani, nyitott vagy a csoportos coachingra, újszerű megközelítésekre, élményszerű, intuitív gyakorlatokra és szokatlan kérdésekre, akkor bátran csatlakozz programunkhoz!

Kis csoportokban, 5 + 1 alkalommal, 2 hónapos időintervallumban, 3,5 órás foglalkozások, team coaching keretében. A program már több csoportban lezajlott, a visszajelzések nagyon pozitívak.

A csoportos munka mindig hihetetlen megéléseket eredményez, nagy energiákat hoz be a folyamatba, az együttműködés és az empátia élményeket és valós, kézzelfogható plusz eredményeket produkál minden résztvevő számára. Az aha-élmények és az egymásra való rácsodálkozások igazi nagy pillanatok!

 

A következő csoport menetrendje:

 

 1. szakasz: Értsd meg és fogadd el magad, lásd jól az aktuális élethelyzetedet, miért tartasz ott ahol, így másokat is könnyebb lesz megérteni, elfogadni, szeretni.
 2. szakasz: Döntsd el, mit szeretnél megváltoztatni az eddigi működéseden, mit szeretnél máshogy csinálni a jövőben. Tudd, hogy mi a valódi célod! Ha van célod, nézzünk rá, miért nem sikerült eddig megvalósítani?
 3. Készíts stratégiát, amit másokkal is megvitatsz, ezzel egy időben ráébredsz, mikre építhetsz, honnan kaphatsz segítséget, sőt, támogatókra lelhetsz!
 4. Bizonyítsd be, hogy komolyan gondoltad! Mutasd meg, hogy kezded el, hogy tervezed az időzítést, hol tartasz, hogy haladsz!

 

A program részletei:

Helyszín: Budapest, XII., Várfok u. 12.

A hétfő esti találkozók időpontja: 17 és 20.30 között

Napok:

 • 1. bemutató alkalom: április 16. (17-19 óra) – bemutatkozás, a coaching alapelvei, terveink részletezése
 • 2. „kezdő” alkalom: április 23.
 • 3. május 7.
 • 4. május14.
 • 5. június 4.
 • 6. június 11.

 

A program díja (2-6 alkalom) 48 ezer Ft (bruttó, 27 % áfá-val terhelt).

Gyere, várunk! Hezitálsz még? Miért is lenne ez jó neked? Elköteleződés nélkül eldöntheted, ha eljössz az első alkalomra!

Talán nem ártana, ha:

 • látnád végre a fától az erdőt!
 • ha tennél végre valamit az álmaidért!

 

További részletek a Kokart Coaching facebook oldalán, illetve kérdéseitekkel megkereshettek közvetlenül is (email: koskovics.eva@kokart.hu tel.: +36 30 950 7238).

 
Várjuk megkeresésüket!

Koskovics Éva
ügyvezető
közgazdász, life és business coach